Τι είναι ένα SOFTPHONE;

Ένα softphone είναι είδος λογισμικού που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου και οποιαδήποτε συσκευή με υποστηριζόμενο ηχείο και μικρόφωνο. Η χρήση ενός softphone επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς τη χρήση πραγματικού φυσικού τηλεφώνου.

Κοινά Χαρακτηριστικά Softphone

Στις επιχειρηματικές ρυθμίσεις, ένα softphone είναι συνήθως εξοπλισμένο με ένα ακουστικό και μικρόφωνο που μεταφέρεται μέσω μιας σύνδεσης VoIP. Η ζήτηση για softphones συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με αυτό όμως και η ζήτηση ακόμα πιο χρήσιμων χαρακτηριστικών.

Τα συστήματα Softphone είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά που συνήθως προορίζονται αποκλειστικά για παραδοσιακά συστήματα τηλεφωνικών επιχειρήσεων όπως η δυνατότητα λήψης, τοποθέτησης και μεταφοράς κλήσεων, ρύθμισης κλήσεων αναμονής, ανακατεύθυνσης κλήσεων και πολλά άλλα.

Κορυφαία οφέλη και πλεονεκτήματα των Softphones

Η χρήση των softphones μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να πραγματοποιήσει τεράστια εξοικονόμηση κόστους. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω σύνδεσης VoIP είναι συχνά φθηνότερες από τις κλήσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις και μπορείτε να εξοικονομήσετε επιπλέον κόστος φυσικού υλικού. Πέρα από τη μείωση του κόστους, η επιχείρησή σας πιθανόν να έχει πρόσβαση σε λειτουργίες (ανάλογα με τον παροχέα σας) όπως προηγμένη τηλεδιάσκεψη, ολοκλήρωση τηλεφωνικού κέντρου, εύκολo scalability του τηλεφωνικού συστήματος και απομακρυσμένη ή κατανεμημένη υποστήριξη από την εταιρεία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια ενοποιημένη εικόνα της εταιρείας.

Ο ρόλος των VoIP και Softphones

Χρησιμοποιώντας softphones στον οργανισμό σας εξασφαλίζετε την μελλοντική επιτυχία της επιχείρησή σαςς. Τα softphones είναι μια κρίσιμη πτυχή για ένα voice over internet protocol (VoIP) επιχειρηματικό τηλεφωνικο σύστημα. Ένα τηλεφωνικό σύστημα VoIP, σε σύγκριση με μια παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή, χρησιμοποιεί σύνδεση στο διαδίκτυο για τη μετάδοση φωνής, βίντεο και δεδομένων μέσω του network σας. Αυτά τα συστήματα ενσωματώνουν επίσης άλλες λειτουργίες επικοινωνίας όπως άμεση συνομιλία, μηνύματα SMS και άλλες μορφές επικοινωνίας βασισμένες στο κείμενο. Θα μπορείτε να προσαρμόζεστε εύκολα στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών χωρίς να χρειαστεί να αναβαθμίσετε ή να αναμορφώσετε ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας σας.