Πως μια πραγματική εμπειρία συνεργασίας μπορεί να κάνει την ομάδα σας έναν πραγματικό Superstar

Στο σημερινό περιβάλλον εργασίας οι τοίχοι των γραφείων δεν έχουν πια τόση σημασία. Υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε ομάδα που εργάζονται από το σπίτι ή στο δρόμο, σε καφετέριες ή σε κάποια πτήση. Οι συνάδελφοί τους μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν σε μια άλλη πόλη, πέρα ​​από τα σύνορα ή τους ωκεανούς. Ακόμα κι έτσι όμως, ο ρυθμός της εργασίας συνεχίζει να επιταχύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συνεργασία και η επικοινωνία πρέπει να είναι απρόσκοπτα και σε πραγματικό χρόνο.

Aυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν τις δικές τους κινητές συσκευές και κλίνουν έτσι προς τις αυτόνομες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και βίντεο διασκέψεων. Η προσέγγιση αυτή όμως δεν είναι ιδανική και στην προσπάθεια να είμαστε πιο συνδεδεμένοι, βρισκόμαστε σε μια ατελείωτη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών και την είσοδο και έξοδο από αυτές πολλές φορές.

Για μια πραγματική εμπειρία συνεργασίας το σημερινό εργατικό δυναμικό χρειάζεται μια λύση “all-in-one” που τους επιτρέπει να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ των time-zones σαν να ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Με την έναρξη των MiTeam Meetings, η Mitel αναδεικνύεται ως ο μόνος προμηθευτής που προσφέρει αυτή την εμπειρία.

Οι συναντήσεις με MiTeam καθιστούν τη συνεργασία πιο αποτελεσματική και τις συναντήσεις σας όλο και πιο παραγωγικές. Με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι εργαζόμενοι από ένα ενιαίο χώρο εργασίας, τα μέλη της ομάδας βρίσκουν ευκολότερο να εργάζονται, να μοιράζονται και να αποθηκεύουν τα στοιχεία των έργων που αναλαμβάνουν.

Δείτε πιο κάτω πώς αυτή η νέα εφαρμογή συνεργασίας “όλα σε ένα” θα σας δώσει τη δυνατότητα να εργαστείτε καλύτερα:

Συνδεθείτε στο γραφείο από οπουδήποτε. Ως μια εφαρμογή βίντεο που βασίζεται σε cloud 100%, οι συναντήσεις MiTeam καθιστούν όλες τις επαφές, τα δεδομένα και τα έγγραφά σας διαθέσιμα από οποιαδήποτε κινητή συσκευή ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Δεν είστε πια συνδεδεμένοι σε μια φυσική τοποθεσία. Όπου και να βρίσκεστε, έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο σας έργο.

Καταργήστε πολλές καρτέλες. Με μια αποσπασματική λύση, είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να καταλήξουμε σε πολλαπλές εφαρμογές, προγράμματα περιήγησης και καρτέλες που ανοίγουν στην επιφάνεια εργασίας ή την κινητή συσκευή σας. Οι συναντήσεις MiTeam εξαλείφουν αυτή την ταλαιπωρία. Ένα παράθυρο παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της εργασίας σας και την πρόσβασης σε όλες τις επικοινωνίες σας.

Μείνετε εστιασμένοι. Ένα βασικό πλεονέκτημα των λύσεων “όλα σε ένα” είναι ότι οι συναντήσεις γίνονται πιο εστιασμένες και πιο αποτελεσματικές. Όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων, είναι εύκολο να αποστασιοποιηθείτε από μη σχετιζόμενα αντικείμενα. Αλλά όταν δεν βγαίνετε ποτέ από το περιβάλλον αυτό, είναι εύκολο να παραμείνετε προσηλωμένοι και on-task σε κάθε εργασία.

Κλείστε τα κενά συνομιλιών. Πόσο συχνά ξεκινάτε μια συνομιλία στο chat, και τότε συνειδητοποιείτε ότι μπορείτε να ολοκληρώστε καλύτερα ένα στόχο με μια προφορική συζήτηση; Με τις συναντήσεις του MiTeam, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ομαλή μετάβαση μεταξύ συζήτησης, συνομιλίας ακόμη και βίντεο.

Ελάτε σε μια εικονική αίθουσα συσκέψεων. Συμβαίνει περισσότερα από ένα άτομα να συμμετέχουν στην επίλυση ενός προβλήματος; Μπορείτε να ξεκινήσετε στιγμιαίες συναντήσεις απευθείας από το παράθυρο chat της συνομιλίας σας ή από τηλεφωνική κλήση.

Προσκαλέστε όλους τους ειδικούς – και στη συνέχεια μερικούς. Πολλά έργα απαιτούν την εισδοχή σε μια συνομιλία πολλών επαγγελματιών για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Με την προβολή πολλαπλών παραθύρων, οι Συναντήσεις MiTeam επιτρέπουν έως και 16 συναδέλφους και συνεργάτες σας να εμφανίζονται ταυτόχρονα σε βίντεο. Εάν ακόμη χρειάζεστε περισσότερους συμμετέχοντες σε μια συνομιλία, μπορείτε να προσκαλέσετε μέχρι και 100 συμμετέχοντες να συγκεντρωθούν σε μία μόνο γέφυρα συνάντησης.

Πάντα να βρίσκεστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Όποια και αν είναι τα μέλη της ομάδας (μια αίθουσα συνεδριάσεων στο επόμενο κτίριο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 400 μίλια μακριά ή ένα γραφείο στο σπίτι στην άκρη της ακτής), όλοι μπορούν να είναι σε θέση να συνεργαστούν απρόσκοπτα. Οι συναντήσεις MiTeam σάς επιτρέπουν να επικοινωνείτε σε χρονικές ζώνες και γεωγραφικές περιοχές σαν να ήσαστε στο ίδιο δωμάτιο.

Κρατήστε τους όλους στην ίδια σελίδα. Όταν θέλετε την ιδέα όλων, σχετικά με ένα ένα βασικό έγγραφο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα έγγραφο, μπορεί να αισθάνεστε τρομερά μειονεκτικά. Από την άλλη όμως, με δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων και οθόνης, εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο. Είναι ένας ταχύτατος και αποτελεσματικότατος τρόπο που διασφαλίζει ότι όλοι είναι σαφείς σε βασικές αποφάσεις που παίρνονται και ότι συμφωνούν στα επόμενα βήματα.

Μείνετε στην κορυφή των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ορισμένα έργα έχουν εκτεταμένη περίοδο δράσεων ή είναι απλά σε εξέλιξη. Οι συναντήσεις MiTeam σας παρέχουν ένα μόνιμο εικονικό χώρο εργασίας όπου μπορείτε να συνεχίσετε να συνεργάζεστε σε έγγραφα, σε συναντήσεις και διαμέσου συνομιλιών.

Αποφύγετε να χάσετε αποφάσεις ad-hoc. Τα έργα είναι συχνά πολύπλοκα με πολλά κινούμενα μέρη. Με τη συνεισφορά πολλών μελών της ομάδας, είναι εύκολο να χάσετε το νήμα μιας συνομιλίας. Διατηρώντας ένα συνεχές αρχείο καταγραφής συνομιλιών, έχετε πάντα απλή πρόσβαση σε σημαντικές αποφάσεις ή σημαντικές συζητήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι συνδεδεμένοι με ασφάλεια. Καθώς επικαιροποιείτε ένα έγγραφο ομάδας από το δρόμο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε είναι αν κάποιος είναι σε θέση για παράδειγμα παρανόμως να εισβάλει στη σύνδεση στο Internet lounge του αεροδρομίου. Η Mitel σας καλύπτει από ένα τέτοιο επικίνδυνο ενδεχόμενο. Οι συναντήσεις MiTeam αναπτύχθηκαν ειδικά με γνώμονα την κινητικότητα και την ασφάλεια, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η δουλειά σας παραμένει περικλεισμένη με ασφάλεια.

Όπως και ένας προσωπικός και αποτελεσματικός τρόπος εργασίας πρόσωπο με πρόσωπο, το MiTeam Meetings προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Παρέχοντας μια πραγματική εμπειρία συνεργασίας, όχι μόνο η ομάδα σας θα είναι πιο ενημερωμένη και θα λαμβάνει αποφάσεις πιο γρήγορα, αλλά θα θέσει και νέα στόχους παραγωγικότητας.

Πηγή: Mitel Network Corporation, https://www.mitel.com/blog/how-true-collaboration-experience-makes-your-team-a-superstar

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το MiTeam Meetings μιλώντας μαζί μας για το πώς να ξεκινήσετε.